Geluidwerende deuren en kozijnen

Dankzij de opmars van duurzaam bouwen heeft de bouwakoestiek een opmerkelijke groei doorgemaakt. De eisen, normen en wensen op akoestisch gebied zijn strenger geworden. Afhankelijk van de situatie in een woning of een gebouw, kan een hoge geluidwerendheid gewenst of geëist zijn. Bijvoorbeeld bij een open trap of vide, maar ook in situaties waar een hogere geluidsisolatie wenselijk is, zoals bij ruimten waar vertrouwelijke gesprekken gevoerd worden.

Het uiteindelijke resultaat van de geluidsisolatie is afhankelijk van de geluidwerende eigenschappen van de materialen waaruit de scheidingsconstructie is opgebouwd en de vakkundige verwerking daarvan. De geluidwerendheid van de deur-kozijncombinatie is mede afhankelijk van een goede kierafdichting tussen de deur en het kozijn, en eventueel van het toepassen van een geluidwerende valdorpel in de onderkant van de deur. Om de geluidslekkage te minimaliseren is het dan ook erg belangrijk dat de deur en het kozijn naadloos op elkaar aansluiten.

Theuma heeft een uitgebreid assortiment geluidwerende deuren die in tal van toepassingen kunnen worden geplaatst. Ook geluidwerende deuren in brandwerende en inbraakwerende uitvoering. U vindt de deuren in onze geluidwerendheidsmatrix voor 40 mm dikke deuren en de matrix voor 50/54 mm dikke deuren. De matrices geven u een duidelijk overzicht van de eisen waar de deuren aan moeten voldoen.

In de matrix spreken we over de geluidverzwakkingsindex van het deurblad en van het deurgeheel. De deurbladwaarde is de geluidsisolatiewaarde van het deurblad in ingekitte uitvoering. De waarde van het deurgeheel is de geluidsisolatiewaarde van de deur afgehangen in een kozijn. Bij deze waardes is geen rekening gehouden met de omgeving. In de praktijk kan de geluidsisolatiewaarde dus iets afwijken.

Geluidwerende deuren 40 mm

Download de geluidwerendheidsmatrix 40 mm.

Geluidwerende deuren 50/54 mm

Download de geluidwerendheidsmatrix 50/54 mm

Nieuwsbrief
Laden...Laden...


Volg ons op
Kwaliteitskeurmerken