GND geluidwerendheid

Geluidsisolatie is cruciaal voor de gezondheid, het welzijn en de concentratie van mensen in hun woon- en werkomgeving. Deuren, ramen en kozijnen vormen in veel gevallen een zwakke plek. Fabrikanten die zijn aangesloten bij GND hebben hiervoor speciale geluidswerende deursets ontwikkeld. De gebruikte materialen en het ontwerp met een speciaal kaderprofiel waar de deur invalt, zorgen ervoor dat u het geluid buiten de deur houdt.

Als u prestaties van deuren vergelijkt, kijk dan naar de juiste waardes:

Rw-waarde: de in het laboratorium gemeten geluidsisolatie van het deurblad in gekitte situatie. Hiermee kunnen de prestaties van deurbladen onderling vergeleken worden.

Rw,p-waarde: de in het laboratorium gemeten geluidsisolatie van de (functionele) deurset in gemonteerde situatie in een laboratorium. Hiermee kunnen de prestaties van deursets (kozijn/afdichting/deurblad) vergeleken worden.

Rw,r-waarde: de in het werk gemeten geluidsisolatie van de (functionele) deurset in gemonteerd situatie in het werk. Hiermee kan de praktijkwaarde van gemonteerde deurset vergeleken worden met de gevraagde waarde.

De volledige GND brochure over geluidwerende deuren.

Nieuwsbrief
Laden...Laden...


Volg ons op
Kwaliteitskeurmerken