BREEAM

Het toepassen van de deuren en kozijnen van Theuma draagt bij aan de duurzaamheidsprestatie van een gebouw en aan het verkrijgen van credits voor certificaten als LEED en BREEAM. Het BREEAM-certificaat is een van de meest gebruikte methodes om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te bepalen.

Ook in Nederland wordt BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) steeds vaker toegepast. Dutch Green Building Counsel heeft daarom het keurmerk BREEAM-NL ontwikkeld, dat is toegespitst op de Nederlandse wet- en regelgeving, praktijkrichtlijnen en bouwpraktijk.

Gebouwen worden beoordeeld op negen duurzaamheidscategorieën met meerdere criteria. Alle categorieën hebben een maximaal aantal punten en een wegingsfactor. De score wordt bepaald door per categorie het percentage van de behaalde punten ten opzichte van het maximaal aantal punten te berekenen. Dat percentage wordt vermenigvuldigt met de wegingsfactor.

De som van alle percentages toont uiteindelijk de totaalscore: Pass, Good, Very Good, Excellent en Outstanding. Deze classificatie maakt het mogelijk om gebouwen objectief te vergelijken op het gebied van duurzaamheid.

Een BREEAM-certificaat biedt onmiskenbare voordelen:

  • draagt bij aan een duurzamere maatschappij;
  • heeft een positieve invloed op welzijn en gezondheid;
  • is een objectief instrument om gebouwen met elkaar te vergelijken;
  • vermindert de energiekosten;
  • verhoogt de marktwaarde van een gebouw;
  • mogelijk fiscaal voordeel vanuit de overheid.

Meer informatie over BREEAM

Wenst u meer toelichting over wat Theuma voor u kan betekenen op het gebied van BREEAM? Neem gerust contact op met uw Theuma accountmanager of met het Theuma Contact Center.

Nieuwsbrief
Laden...Laden...


Volg ons op
Kwaliteitskeurmerken